Vagányságból rúgta le egy hajdúhadházi fiú egy vasúti átjáró mindkét sorompóját

Rendőrség

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki egy hajdúhadházi vasúti átjárónál lerúgta és működésképtelenné tette a sorompó csapórúdjait.

A tizenhat éves fiú 2019. március 29. napján kora este egy ismerősével gyalogosan haladt Hajdúhadház belterületén a vasútállomás irányába. Korábban mindketten szeszes italt fogyasztottak és ittas állapotba kerültek.

Miközben a két férfi a vasútállomás irányába sétált, a vádlott váratlanul meg akarta mutatni merészségét az ismerőse előtt. Odalépett a vasúti átjárónál lévő, félsorompóval kiegészített berendezéshez, ami röviddel azelőtt záródott le.

A vádlott belerúgott a félsorompó csapórúdjába, ami letört. Ezután átment a vasúti átjárón és a másik oldali félsorompó csapórúdjába is belerúgott, ami szintén letört.

A vádlott a félsorompókat ezáltal működésképtelenné tette, így a berendezés hiányos jelzést adott és az átjáró biztosítási módja nem volt teljeskörű. A férfi ezzel mások életét és testi épségét is veszélyeztette, valamint a vasúti társaságnak 29.000,- Ft kárt okozott, ami nem térült meg.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, a vádlottat bocsássa próbára, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, emellett kötelezze az okozott kár megtérítésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük