Berúgott, majd unalmában elment kocsikázni

Rendőrség

A hajdúnánási rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 32 éves férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2019. április 4-én 23 óra körül szeszes ital fogyasztását követően vezette a gépkocsiját, amellyel Hajdúnánáson egy közúti jelzőtáblának ütközött, majd az árokba hajtott. A nyomozók kihallgatták a férfit, aki beismerő vallomást tett és elmondta, hogy egyedül italozott otthon és mivel unatkozott, úgy gondolta autókázik egyet.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszes ital fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.