Szakmai versenyen győzedelmeskedett a hajdú-bihari Tevékenység-irányítási Központ csapata

Rendőrség

Balatonakarattyán rendezték meg a Tevékenység-irányítási Központok (TIK) és a Hívásfogadó Központok (HIK) V. Országos Szakmai Versenyét.

Évente országszerte ötmillió hívás érkezik a segélyhívó számra. Az operátorok nap mint nap bizonyítják rátermettségüket. Ismereteik, gyakorlati tapasztalataik emberi életek megmentését szolgálják. A valós segélyhívásoknál aligha akadnának embert próbálóbb helyzetek, legyenek azok élet megmentésére irányulóak, vagy fals hívások tucatja. Bármilyen helyzet is adódik, az operátor legjobb tudása szerint igyekszik kezelni azt.

Közel száz ügyeletes és hívásfogadó mérte össze tudását 2019. május 7-9. között Balatonakarattyán, a Tevékenység-irányítási Központok és a Hívásfogadó Központok V. Országos Szakmai Versenyén. A háromfős csapatok összetett, bonyolult feladatokat oldottak meg, amelyek az elméleten túl a bejelentések kezelésére, intézkedésekre, körözések elrendelésére, szituációs gyakorlatokra és informatikai ismeretekre is kiterjedtek.

A rendezvényt dr. Hablicsek Nikoletta r. ezredes, ügyeleti főosztályvezető és dr. Fellegi Norbert r. ezredes, veszprémi rendőrfőkapitány nyitotta meg. A verseny célja a szakmai ismeretek bővítése és a csapatszellem erősítése volt. Gyakran a problémakezelés záloga a jó csapatmunka. Ha valakik, ők tudják, hiszen a hívások 66,6%-a nem igényel tényleges beavatkozást, ami elvonja a figyelmet a segítségre szorulóktól.

A Tevékenység-irányítási Központok csapatai közül az első helyezést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tudhatták a magukénak, míg a második helyezést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesi, a harmadik helyezést pedig a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzői szerezték meg.

Az országos megmérettetésen a Hívásfogadó Központok közül első lett a Szombathely 3. műszak csapata, második helyen végzett a Szombathely 2. műszak csapata, míg a harmadik helyen zárt a Szombathely 1. műszak csapata.

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Nagyerdei körút

49 m2-es lakás kiadó
120 000 Ft

Debrecen, Komlóssy utca

60 m2-es lakás kiadó
150 000 Ft

Debrecen, Bethlen utca - Belvárosi lakás kiadó

35 m2-es lakás kiadó
90 000 Ft

Debrecen, Bethlen utca - Ikea lakás a Pláza mellett

30 m2-es lakás eladó
19 900 000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.