Tíz migráns és két embercsempész akadt fenn Létavértesnél – ez lesz a sorsuk

Rendőrség

A magyar rendőrök átadták a román hatóságoknak a Létavértes külterületén elfogott illegális migránsokat, míg a két ukrán embercsempészt bűnügyi őrizetbe vették.

Mint arról korábban hírt adtunk, a rendőrök 2019. március 26-án 3 óra körül két lengyel honosságú személyautót vontak intézkedés alá a 4807-es úton, Létavértes külterületén. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a járművekben az ukrán sofőrök mellett összesen 10 külföldi is utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ukrán sofőrök segítséget nyújtottak a vietnámi személyeknek határunk illegális átlépésében.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a sofőrök vonatkozásában, és gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A 10 vietnámi állampolgárral szemben – meghallgatásukat követően – a rendőrök idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek, amely keretében 2019. március 27-én átadták őket a román hatóságoknak.