Berettyóújfalui diákoknak tartottak közlekedésbiztonsági előadást

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Debreceni Törvényszék, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomása együttműködésével 2019. március 7-én berettyóújfalui középiskolások részére tartotta meg közös közlekedésbiztonsági előadását. 

Az egyedülálló balesetmegelőzési program az Egyesült Királyság és Németország után Magyarországon Hajdú-Bihar megyében indult el elsőként 2013-ban, amely kifejezetten a középiskolás korosztályt célozza meg.

Az előadáson Suba István r. százados, a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Hadházi Dániel tű. őrmester, a Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltója, Horváth István a Debreceni Mentőállomás mentőápolója és Dr. Tóth Ildikó a Hajdúböszörményi Járásibíróság elnöke a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és a bíróság szemszögéből mutatta be és képekkel szemléltette halálos közúti közlekedési baleseteket, illetve azok hátterét.

A program a fiatal járművezetőket és az autóban utazó fiatalokat célozza meg. A módszer lényege, hogy megismerjék a közlekedési balesetek elkerülésére szolgáló lehetőségeiket, fokozottabban figyeljenek a kockázatokra és tudjanak helyesen reagálni mások veszélyes magatartására. Az előadások célja, hogy erős érzelmeket ébresszen a fiatalokban oly módon, hogy az előadók személyes történeteiket baleseti képekkel, valamint videókkal egészítik ki, ezzel fokozva az érzelmi hatást.