Kis híján agyonvertek egy férfit egy debreceni szórakozóhely előtt – nyolc hónapig vizsgálták az ügyet

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a debreceni férfi ellen, aki a korábbi konfliktus miatt olyan erővel ütötte meg a sértettet, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádlott és rokonai, ismerősei 2018. április 20-án az este folyamán Debrecen belvárosában több szórakozóhelyen is megfordultak és szeszes italt fogyasztottak. 2018. április 21-én hajnali 1 óra körüli időben az egyik klubban a vádlott és ismerősei mellett egy másik társaságban tartózkodott a sértett is, aki szintén fogyasztott szeszes italt.

A vádlott és a társaságában lévő személyek a szórakozóhely pultjánál tartózkodtak és beszélgettek,

eközben közéjük furakodva lépett a pulthoz a sértett. A vádlottat irritálta a sértett magatartása, provokatívnak tartotta és ezt a férfinak szóvá is tette. Közöttük ekkor csak hangos szóváltás volt, a rendészek közbelépése folytán tettlegesség nem történt.

Röviddel ezt követően a vádlott ismerőseivel együtt kiment a klub elé az utcára, cigarettáztak, majd taxit hívtak.

Ekkor megjelent a bejárat előtt a sértett és a vádlottat felismerve

azzal fenyegette meg a társaságában lévő személyeket, hogy őket elásatja, bebetonoztatja. A vádlott ezen feldühödve rárontott a sértettre és őt kétszer ököllel arcul ütötte. Az ittas sértett megtántorodott, majd a második ütés után hanyatt esett és a fejét az utca kövezetébe ütötte.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében 8 napon túl gyógyuló, a koponyaalapi csontokra is ráterjedő törést, agyzúzódást és agyállomány vérzést szenvedett, mely sérülések 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülések.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló, többszörös visszaeső vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.