Közlekedésbiztonsági nap Nagyrábén

Rendőrség

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság programja keretében a Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai tartottak komplex balesetmegelőzési programot a gyerekeknek és az időseknek Nagyrábén.

A „Két kéz két láb két keréken” elnevezésű országos program egyik célja a gyermekek figyelmének felhívása a mozgás örömére és jótékony hatására. Már gyermekkorban játékos eszközökkel el kell kezdeni az egészséges életmódra, a kulturált és balesetmentes közlekedésre nevelést. A program keretében 2018. november 13-án Nagyrábén a gyalogos és kerékpárral történő közlekedés szabályaira hívták fel a gyerekek figyelmét a rendőrök. A kísérő programok keretében pedig megismerkedhettek a mentősök, valamint a tűzoltók munkájával is.

A gyerekek mellett a nagyrábéi idősek figyelmét is felhívták azokra az előzetes óvintézkedésekre, amelyeket saját biztonságuk érdekében megtehetnek azért, hogy ne váljanak bűncselekmények áldozataivá. A szépkorúaknak emellett a láthatóság és a passzív biztonsági rendszerek használatának fontosságáráról is beszéltek.

A foglalkozások résztvevői „Ayala”, azaz Illés István rendőr alezredes könnyed hangvételű, humoros előadását is meghallgathatták, aki további hasznos bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal is szolgált. A rendezvényen közel 50 nyugdíjas, valamint Nagyrábé település összes óvodása, iskolása is részt vett.

A közlekedésbiztonsági nap keretében a helyi tanintézmények, valamint az egyik pedagógus részére a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú alapítvány ajándékait Dr. Lingvay Csaba rendőr ezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese adta át.