Védett madarakat akart hobbiállatként tartani

Rendőrség

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy helyi férfival szemben.

A rendőröknek 2018. március 27-én olyan információ jutott a tudomására, hogy Debrecen külterületén egy férfi védett madarakat fog be az ingatlanjának kertjében.

A járőrök a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy az ingatlan tulajdonosa 10 csízt, 11 tengelicet, valamint 2 süvöltő és 2 zöldike madarat fogott be. A 68 éves férfinál tartott házkutatás során a nyomozók több madárfogásra alkalmas eszközt, ketrecet foglaltak le, míg a befogott madarakat a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársának átadták.

A rendőrök Sz. Zoltánt elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A 68 éves férfi beismerő vallomást tett, valamint elmondta, hogy nem kereskedni akart a védett madarakkal, hanem csak hobbi állatként akarta tartani és gondozni őket.

A nyomozóhatóság a gyanúsítottal szemben folytatott büntetőeljárást 2018. május 22-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészség részére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.