Egy ittas sofőrt fogtak a finn módszeres ellenőrzéssel Hajdúböszörményben

Rendőrség

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya úgynevezett „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést tartott a város illetékességi területén 2018. május 19-én.

A módszer lényege, hogy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és alkoholszondás ellenőrzést végeznek a sofőrökkel szemben. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják, és vele szemben eljárást kezdeményeznek. A módszer alkalmazásával rövid idő alatt nagyobb számú járművezetőt lehetséges ellenőrizni.

Az akció során összesen közel 100 járművezetőt ellenőriztek a rendőrök, az alkoholszonda egy gépjárművezető esetében mutatott pozitív értéket, vele szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése. A közlekedők így folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak a megye útjain annak érdekében, hogy a hatóság minél több kockázati tényezőt kiszűrjön a forgalomból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.