Ketten vertek össze és raboltak ki egy 55 éves férfit Vámospércsen

Rendőrség

A rendőrségre 2018. január 14-én 23 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Vámospércsen két fiatal egy férfit bántalmaz a Kossuth utcában. A körzeti megbízottak a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatás végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit. A rendőrök elfogták M. Patrikot és R. Jánost, akiket előállítottak a Vámospércsi Rendőrőrsre. A nyomozók a helyi lakosokat gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A nyomozás adatai szerint a két fiatal cigarettát kért az 55 éves sértettől, aki azonban nem adott, ekkor a gyanúsítottak ököllel megütötték és férfinél lévő lapáttal is bántalmazták. A gyanúsítottak ezt követően a földön fekvő férfitől elvették a pénzét, az öngyújtóit, az óráját és a nála lévő csomagokat. A 22 éves M. Patrik és 18 éves társa elmenekült a helyszínről, majd megpróbálta elégetni az eltulajdonított tárgyakat.

Az elsődleges orvosi vélemény alapján a sértett a bántalmazás során súlyos sérüléseket szenvedett.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs a gyanúsítottakkal szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.