Majdnem agyonvertek egy férfit Debrecen belvárosában – jön a vádemelés

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két bocskaikerti lakossal szemben.

A Civis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai járőröztek 2017. április 23-án 2 óra 30 perc körül Debrecenben, amikor a Simonffy utca sarkánál egy földön fekvő férfire lettek figyelmesek. A rendőrök mentőt hívtak a vérző sérülthöz, majd adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként megtudták, hogy a 29 éves férfit ismeretlenek bántalmazták.

Az egyenruhások azonosították a két feltételezett elkövetőt, akiket még a helyszín közelében elfogtak, majd előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók F. Bencét és B. Györgyöt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás adatai szerint a férfiak vitába keveredtek a sértettel, akit többször ököllel megütöttek, majd amikor földre került fejbe is rúgták.

Az ügyben beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a férfi a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nyomozó hatóság a 20 éves, valamint a 25 éves gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást 2018. január 9-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a főügyészség részére.