BikeSafe és bringás reggeli Debrecenben

Helyi hírek

A  hagyományokhoz híven ismét reggelivel fogadták a kerékpárral közlekedőket 2017. szeptember 29-én kora reggel az Országos Kerékpárosklub által szervezett Bringás Reggeli alkalmával Debrecenben, a Kossuth téren. A reggeliző kerékpárosokat a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai is várták és több mint 50 biciklisnek segítettek regisztrálni annak érdekében, hogy a „Bike Safe” nyilvántartásba kerüljön járművük.

A rendőrök a regisztráció alkalmával a kerékpár minden adatát rögzítik egy adatlapon – szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek – majd fényképfelvételeket is készítenek.

Legközelebb Debrecenben 2017. október 7-én és október 8-án az Őszi Mihály Napi Országos Kirakodóvásár területén a Békessy Béla utcában várják majd a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai azokat, akik szeretnék kerékpárjukat regisztrálni.

 

Miért érdemes a BikeSafe rendszerbe regisztrálni?

– Olyan, a rendőrséggel közösen üzemeltetett országos nyilvántartási rendszer, amibe bármely településről lehet regisztrálni.

– A kerékpár tulajdonosa eladáskor a regisztrációval igazolhatja, hogy a kétkerekű jogszerűen van nála. A regisztráció díjmentesen átadható a vevőnek.

– Az adatokat banki biztonságú adatbázisban tárolják, amihez a rendőrségnek megfelelő hozzáférési jogosultsága van.

– A rendszerbe bekerülnek a lopott kerékpárok is, amelyek feltöltése ingyenes.

 

Mit tehet a kerékpárlopás megelőzés érdekében?

– Egy pillanatra se hagyja őrizetlenül kétkerekűjét!

– Mindig zárja le kerékpárját, bármilyen rövid időre is hagyja ott valahol!

– A kerékpár lezárásához válasszon erős, vastag láncú vagy komolyabb lakatot!

– Ne lakatolja le könnyen elmozdítható oszlophoz, táblához vagy kerítéshez!

 

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívók egyikén. Fontos, lehetőleg ne változtassa meg a bűncselekmény helyszínét!