Letörte a sorompót, ki látta?

Rendőrség
A debreceni rendőrök egy közlekedési baleset körülményeinek tisztázása érdekében kérik az állampolgárok segítségét.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály 09010/1195/2017. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen indított eljárást vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. április 21-én 17 óra 50 perckor egy ismeretlen feltehetőleg román forgalmi rendszámú tehergépkocsi Debrecenben a Sámsoni úton – a Kassai út felől a Mátyás Király utca irányába – közlekedett, amikor a vasúti átjárónál figyelmen kívül hagyta a félsorompóval kiegészített fénysorompó piros jelzését és nekiütközött, letörte a sorompó csapórúdját. Ezt követően az ismeretlen személy megállás nélkül elhagyta a helyszínt.

Az ismeretlen tehergépkocsi 3,5 tonna alatti, fehér fülkés, nyitott platós volt, amelyhez egy pótkocsi volt kapcsolva. A tehergépkocsi platóján 1 darab körülbelül 1000 literes tartály, a pótkocsin 2 darab körülbelül 1000 literes tartály volt, amelyekben feltehetőleg élő halat szállított a sofőr. A gépkocsin nem volt felirat, és a platónak alumínium volt az oldalfala.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy az ismeretlen járművezető, illetve aki az ismeretlen tehergépkocsit, vagy a balesetet látta, vagy azokkal kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Debrecen, Sámsoni út 149. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.