Elhajtott a helyszínről a balesetet okozó derecskei férfi

Rendőrség

Ellene segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádlott 2016. május 9-én 18 óra 45 perc körüli időben kedvező időjárási és látási viszonyok között gépkocsival közlekedett Hajdúszovát belterületén. Egy útkereszteződésben balra kanyarodott, azonban az általa igénybevett útszakaszon, a kereszteződés előtt elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére a behajtás előtt nem állt meg, ezért nem biztosított elhaladási elsőbbséget a védett úton a sértett által vezetett személygépkocsinak.

A járművek összeütköztek, majd a sértett által vezetett autó az úttesten a tengelye körül megpördült és a jobb oldali útárokba csapódott, végül a tetejére fordulva állt meg. A vétlen autós 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. Az ütközés következtében a vádlott által vezetett gépkocsi leállt, azt a férfi többször újraindította és amikor a motor beindult elhagyta a helyszínt anélkül, hogy meggyőződött volna arról, segítségre szorul-e valaki a sértett által vezetett autóban.

A vádlott magatartásával több KRESZ szabályt is megszegett. A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a férfi ellen segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Hajdúszoboszlói Járásbíróságra. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.