Otthon termesztették a füvet – videó

Rendőrség

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást a rendőrök két hajdúböszörményi lakossal szemben.

A rendőröknek 2017. március 9-én olyan információ jutott a tudomásukra, hogy egy Debrecen, Kishegyesi úti bevásárlóközpont parkolójában egy férfi kábítószert ad el. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály és a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai 18 óra 10 perckor elfogták F. Lászlót és vásárlóját. A rendőrök a két férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták őket. A gyanúsítottaknál alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott.

A rendőrök a beszerzett információk alapján még aznap Hajdúböszörményben elfogták F. Imrét, akinek az otthonában 85 tő – különböző fejlettségű – vadkendert, közel 1 kilogramm marihuánát és a kábítószer termesztéshez szükséges anyagokat, eszközöket találtak, majd foglaltak le. A megalapozott gyanú szerint a 25 éves hajdúböszörményi lakos egy oktatási intézmény közelében kábítószert adott el vásárlóinak, köztük a hajdúböszörményi F. Lászlónak is, aki azt továbbértékesítette.

A nyomozók kihallgatták a férfiakat és F. Imrét bűnügyi őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a járásbíróság 2017. március 12-én elrendelt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály F. Imrével, valamint a 42 éves F. Lászlóval szemben kábítószer-kereskedelem bűntett, további 5 fogyasztóval szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.