Készpénzt és értéktárgyakat lopot

Rendőrség
A berettyóújfalui nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint a szúnyoghálót letépve jutott be egy derecskei házba.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2016. október 19-én arról, hogy házába betörtek, ahonnan készpénzt és különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy az elkövető a szúnyoghálót letépte, majd az ablakot befeszítette és így jutott be az épületbe.  A derecskei körzeti megbízottak, valamint a berettyóújfalui nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek és a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi férfit.

A rendőrök előállították M. Józsefet a Derecskei Rendőrőrsre, ahol beismerő vallomást tett. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított nyolc hasonló bűncselekmény elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható. Az 53 éves férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatása indítványozására.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a derecskei lakos ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.