Ellopta az autót, majd felgyújtotta

Rendőrség
A megalapozott gyanú szerint két férfi Debrecenben ellopott, majd felgyújtott egy gépkocsit. A rendőrök azonosították őket.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2016. december 30-án 8 óra 50 perckor arról, hogy debreceni telephelyéről elloptak egy személygépkocsit. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, aminek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható C. Tamást és B. Richárdot.

Egy állampolgár bejelentést tett 2017. január 1-jén 14 óra 20 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra egy Debrecen, a Gáspár György kerti erdőben égő autóról. A nyomozók megállapították, hogy a kiégett gépjármű az, amelyet korábban eltulajdonítottak.

B. Richárd ellen a nyomozók országos elfogatóparancsot adtak ki. A hajdúnánási rendőrök a férfit 2017. január 24-én 14 óra 30 perc körül egy Petőfi utcai ingatlanban megtalálták, elfogták és előállították. A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai a 23 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, míg a 23 éves C. Tamás – más ügyből kifolyólag – büntetés-végrehajtási intézetben van.

A Debreceni Rendőrkapitányság Gépjármű-felderítési Alosztály a két debreceni lakos ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.