Ne váljanak bűncselekmény áldozatává az idősek!

Rendőrség
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kiemelt figyelmet fordít a szépkorúak áldozattá válásának megelőzésére.

A debreceni Széchenyi kerti Református Szociális Szolgálat felkérésére a megyei bűnmegelőzési osztály munkatársai előadást tartottak 2016. január 18-án nyugdíjasok részére.

Az előadás témája a telefonos csalások áldozattá válásának megelőzése mellett, a házaló árusok, egyéb trükkös módszerrel a sértettek otthonába bejutni szándékozó idegenek veszélye és megelőzésének lehetőségei voltak. A rendőrök megtörtént eseteken keresztül hívták fel a nyugdíjasok figyelmét azokra a szituációkra, amelyekkel a mindennapokban is találkozhatnak.

A rendőrséget Vezendi Jánosné r. alezredes és Dr. Juhász Zoltán r. alezredes képviselte, akik a résztvevő időskorúakat az őket veszélyeztető helyzetek kezelésének és megelőzésének lehetőségeiről tájékoztatták.

A program végén az érdeklődők a lakásbetörések megelőzése érdekében az ingatlanok védelmét szolgáló különféle elektronikus és mechanikus vagyonvédelmi eszközöket, berendezéseket ismerhettek meg.