Vádemelési javaslat a létavértesi emberölés kísérlet ügyében

Rendőrség
A Hajdú-Bihar megyei rendőrök befejezték a nyomozást az ellen a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint egy késsel kétszer megszúrta a sértettet.

Az Országos Mentőszolgálat tett bejelentést a rendőrségre 2016. június 2-án 12 óra 21 perckor arról, hogy az egyik létavértesi orvosi rendelőben ellátnak egy férfit, akinek a mellkasán szúrt sérülések vannak. A sértettet az elsődleges ellátását követően mentőhelikopterrel vitték kórházba.

A Létavértesi Rendőrőrs járőrei a bejelentést követően a helyszínre mentek, ahol az adatgyűjtés során megállapították, hogy a 44 éves férfi egy korábbi vita miatt összeveszett egy ismerősével, aki egy 7 centiméter pengehosszúságú késsel kétszer megszúrta őt. A rendőrök Sz. Jánost otthonában elfogták és a Létavértesi Rendőrőrsre előállították. A megalapozott gyanú szerint a 67 éves férfi a bűncselekmény elkövetését megelőző napokban többször is tett olyan kijelentést, hogy meg fogja ölni a sértettet.

A létavértesi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság 2016. június 4-én elrendelt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói a gyanúsítottal szemben emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat megküldte a főügyészségnek.