Üvöltve közölte a szülőkkel, hogy halálra verte a lányukat

Rendőrség

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa 2016.11.09-én 9 órától a következő ügyet tárgyalja.Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2016 májusában R. Roland vádlottat emberölés bűntette miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2004 óta élt élettársi kapcsolatban B. Fatima sértettel Bükkszenterzsébeten.

A féltékenysége miatt gyakran veszekedtek, a vádlott többször bántalmazta az asszonyt, aki emiatt visszaköltözött a szüleihez, de a kapcsolatot mégis mindig helyreállította a vádlottal. Életvitelükre jellemző volt az italozás, ilyenkor mindketten ittas állapotba kerültek. 2015 júliusában szintén ittas állapotban veszekedtek, a férfi többször megütötte, megrúgta a nőt, majd fejszével megfenyegette a sértettet. A bántalmazást a vádlott édesapjának és Z. Zsoltnak a közbelépése akadályozta meg. Másnap a vádlott és Z. Zsolt kutyát vettek a településen.

A kutyát a vádlott Z. Zsolt házához szállította. Z. Zsolt a vádlott lakásához ment, ahol az ágyon félmeztelenül ülve találta a sértettet, aki hányt, öklendezett. Közben megérkezett a vádlott is, aki a sértettet meglátva felelősségre vonta Z. Zsoltot azzal, hogy szexuális kapcsolatot létesített-e az asszonnyal. A nemleges válasz után a vádlott megütötte Z. Zsoltot, aki távozott a helyszínről.

Ezt követően a vádlott egy törött szerszámnyéllel és egy sarlóval bántalmazni kezdte a sértettet, aki összesen legkevesebb 54 sérülést szenvedett el. Az asszony halálát a kitartó, durva bántalmazás következtében hosszabb időn át elszenvedett sérülések miatt kialakult traumás sokk és zsírembólia okozta. A vádlott a cselekmény után a sértett szüleihez ment, ahol ordítva közölte, hogy halálra verte a lányukat. Első nyilvános ülés.