Liftben fogdostak egy nőt Debrecenben

Rendőrség
A debreceni rendőrök szeméremsértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bíróság elé állítást javasolnak egy helyi férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint 2016. szeptember 21-én 17 óra körül egy 20 éves lány bement egy Debrecen, Csapó utcában található társasházba, ahol beszállt a liftbe, majd azt vette észre, hogy egy ismeretlen férfi követi őt. A férfi az egyik emeletnél kiszállt a liftből, majd annak ajtaját a lábával kitámasztotta és a lányt végigmérte a szemével. A sértett a liftből ki akart szállni, ekkor a férfi – akarata ellenére, szeméremsértő módon – megfogta a kezét és a combját, a nő azonban ellökte magától és elszaladt. Az esetről történt bejelentést követően a járőrök adatgyűjtést végeztek az elkövető azonosítása és felkutatása érdekében, majd a helyszín közelében elfogták a 31 éves férfit. A rendőrök J. Szilárdot bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A férfi beismerő vallomást tett.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a helyi lakos ellen szeméremsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2016. október 13-án befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.