Baltával ütötte meg alvó nővérét

Rendőrség
A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a gyanúsítottal szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Istvánnal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. január 12-én 1 óra 40 perc körül Komádiban található családi házukban a gyanúsított bement nővére szobájába, majd az ágyban alvó nő fejét egy baltával egyszer megütötte. B. István a támadás után értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező mentők a sértettet kórházba vitték, ahol megállapították, hogy sérülése nyolc napon belül gyógyul. A rendőrök a 44 éves férfit elfogták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján a véletlennek köszönhető, hogy a sértett nem szenvedett súlyosabb, életveszélyes sérülést. A gyanúsított beismerő vallomást tett.

20161310153937

A rendőrség a komádi lakossal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség részére.