Munkaadójukat lopták meg

Rendőrség

Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség ellenük nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádlottak 2016. március 11-én és 12-én alkalmi munkát végeztek a sértett Létavértes külterületén lévő termőföldjén, tormát takarítottak be. Ez idő alatt tudomásukra jutott, hogy a sértett a felszedett tormát Létavértesen melyik telephelyen tárolja, ezért elhatározták, hogy a terményt ellopják, azt értékesítik, majd a befolyt pénzt egymás között elosztják.

A vádlottak 2016. március 13-án késő este az egyikük tulajdonában lévő platós kisteher gépkocsijával megjelentek a telephelyen, a lezáratlan kaput kinyitva beálltak oda, majd együttesen felpakolták a közel 30 mázsa terményt a gépjárműre és azzal az egyikük lakóhelyére mentek.

A vádlottak 2016. március 14-én és 15-én a nagy mennyiségű tormát megtisztították és azt, valamint annak gyökérzetét az egyik helyi felvásárlónak értékesítették 547.960,- forintért. A befolyt pénzt a vádlottak egymás között egyenlő arányban elosztották, azt felélték, így a sértettnek a bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg. A felvásárlónak nem volt tudomása arról, hogy a megvett torma bűncselekmény elkövetéséből származik, azt a többi őstermelőtől felvásárolt terménnyel együtt ömlesztve értékesítette egy kft. részére.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség az 5 vádlott ellen társtettesként, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban 3 vádlott vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés, míg 2 vádlott esetében közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta. Indítványt tett továbbá arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt kárának megtérítéseként érdemben bírálja el.