Kesztyűben és csavarhúzóval ment futni – terelt a tolvaj

Rendőrség

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást A. István debreceni lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. május 9-én 12 óra 40 perc körül a rendőrök egy Debrecen, Kartács utcában található – jelenleg használaton kívüli – hotelnél éppen helyszíni szemlét végeztek, amikor azt vették észre, hogy az épület körül egy fekete kesztyűt viselő férfi sétál, akinek az egyik kezében egy csavarhúzó volt. A nyomozóknak a debreceni férfi azt mondta, hogy ő csak azért ment be a területre, mert futás után hazafelé tartott és a hotelnél szokta az útját lerövidíteni. A. István ruházatát a rendőrök átvizsgálták, amely során a nála lévő hátizsákban villáskulcsot, csavarhúzót, kesztyűt és fekete színű ruházatot is találtak.

A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított 36 éves férfit a nyomozók kihallgatták. A megalapozott gyanú szerint A. István a hotelben többször megjelent, ott több szobát átkutatott és műszaki cikkeket, csaptelepeket, csöveket és más értéktárgyakat készített össze, amelyeket el akart tulajdonítani. A férfi beismerő vallomást tett.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség részére.