Brutális kutyatámadás Debrecenben

Rendőrség

Megdöbbentő esetről számol be Facebookon egy debreceni hölgy. Békésen sétáltatta kutyáit, ami tragikus véggel zárult. 

A bejegyzés, változtatás nélkül:

“Kedves Mindenki, kedves Kutyások! Veszély leselkedik az erdőben sétálókra! Egy tragédia már történt, akadályozzuk meg az újabbat.!

 

Csütörtökön délben fél 1 -1 magasságában kimentünk egy vizsla kutyussal (Ő Zalán kutya, menhelyről befogadott, nehéz múlttal rendelkező kutya. Végtelen kedves, de más kutyákkal való szocializációját most kezdtük gyakorolni kutyakiképző iskolában) valamint Lunával. Egy 18 éves kislány és én mentünk ki a 2 kutyával, akik boldogan szaladgáltak, játszottak, de nagyon figyeltek ránk. A Biogál mellett mentünk majd a fal végénél jobbra fordultunk és elindultunk visszafelé …. Szemben észrevettünk egy fiatalembert. 3 kutyával volt: 1 rotweiler, 1 doberman és egy vizsla szerű kutya …. MIvel 20 éve kutyázom, mindig figyelek másokra és elővigyázatos is vagyok, mindkét kutyát pórázra fogtuk. Vártuk a kislánnyal, a férfi ha észrevesz minket, vagy irányt vált, vagy pórázra veszi a kutyáit ….. de nem tette ….. MIvel a vizsla tűnt nehezebb esetnek, ugat ha kutyát lát, én jobbra “bemenekültem” tökön-paszulyon át az erdőbe. A kislány Lunával balra pár lépéssel beljebb lépett az utról, az erdőbe. A roti nyilegyenesen rárontott Lunára …. és mint a plüss játékot rázni kezdte ……. a fiú gyakorlatilag állt, szólongatta a kutyáit, akik füle botjukat nem mozdították ….. a kutyákon MÉG NYAKÖRV SEM VOLT!!!! A kislány próbált kiabálni, könyörgött a férfinek, hogy csináljon már valamit, majd ütni próbálta a rotweiler fejét …. A férfi hamarosan ordítva a kislányt kurvázta le, idézem “hülye kurva, miért jöttél erre sétéltatni, ha nem fejezed be a kiabálást ráduszítom a kutyám …”. Én tehetetlenül mindezt végignéztem és végighallgattam kb 10 méterre az úttól a fák közül …. gyakorlatilag tudtam hogy egy ilyen falka ellen ha 100 kg-s férfi vagyok is tehetetlen …. és ha odamegyek még Zalán kutyát is széttépik, annyira vérszemet kaptak ….. Mikor a kutyák végeztek, a fickó átadta a véres rongycsomóként összeomló kutyát és közölte, “itt a kutyád, vidd orvoshoz …. és mint aki jól végezte dolgát tovább indult Pallag irányába ….. “

Azonnal hívtam a Vezér Állatorvosi rendelőt, nagyon jó a kapcsolatom velük, A kicsi Lunát mobil műtőasztallal, lélegeztető géppel, infúzióval várták a kapuban ….. már nem találták a vénáját sem ….. hasán lyukak voltak, …elvérzett ….

Vissza mentünk a Biogálhoz, hátha látnánk milyen kocsival vitte ki a kuytákat az erdőben, de az állatorvossal eltelt közel 30-40 perc … , kihívtuk a rendőrjárőrt ….. megdöbbentette a kép, annyi vér volt rajtam, hogy még én sem birtam volna ezt a vérveszteséget. Felvették a jegyzőkönyvet, délután 4-fél 8 ig ültünk a rendőrségen, tettünk volna feljelentést, majd a váróban közölték sajnálják, de az esetn nem büntetőügy, “CSAK szabálysértés, mert valaki póráz nélkül sétáltatta a kutyáját”. … nyilván nem akart este fél 8-kor jegyzőkönyvet irni a kedves rendőrúr …. No comment. Ha nagyon ragaszkodom, hát irásban adjam postára a feljelentésemet … HÁT FOGOM!! Állatkínzás és gondatlanságból elkövetett vagyon elleni bűncselekmény cimmel…..

 

A legkevésbé nem érdekel, hogy a kutyák pórázon voltak-e vagy sem … mindnyájan tudjuk, a kutyákat, sétálni, játszani és szagolgatni visszük ki az erdőben, viszont Felelős kutyatartóként ODAFIGYELÜNK a kutyáink éa a más kutyái testi épségére!!!! és Nem utolsó sorban ismerjük és kontrollálni tudjuk a kutyáinkat!!.

 

1.) Kérlek benneteket, hogy figyeljetek erre a “napbarnította, jó felépítésű 25-30-as fiatalemberre” és a 3 kuytájára …. Messziről és nagyívben kell ezt a férget elkerülni!!!! Nem számítva semminemű jóérzésre a részéről!!

 

2.) A jövő hét elején beadom az irásbeli feljelentést … egyelőre ismeretlen tettes ellen…. a feljelentés 30 napig aktív, …. utána elkövető hiányában lezárják az ügyet. A rendőr járőr ajánlotta, hogy menjünk ki rendszeresen és kérlek Benneteket is, hogy ha bármikor messziről láttok hasonló embert hasonló kutyákkal ….. ha meglátnánk, nem szabad hozzá sem szólni, CSAK hívjatok már fel engem kérlek. Tudnom kellene, hogy éppen hol jár… ha hívom a rendőrséget, és ha még elő feljelentés van ellene, akkor a rendőr kimegy, igazoltatja, igy beazonosítható lenne és el tudnám indítani az ügyet …… Zsófim annyit mondott … és hálás vagyok a megfontoltságáért: “anya, köszönöm, mert tudom, hogy mindent megtettél érte, amit csak lehetett ….. Annyit kérek csupán, NE HAGYJUK ENNYIBEN a dolgot”, és Igérem, NEM FOGOM!!!! előre is köszönök minden segítséget, esetleges odafigyelést. a telefonszámom: 06-30-555-4191.

Mindent köszönök még egyszer és kérlek nagyon vigyázzatok Magatokra!!”

Úgy értesültünk, a rendőrség az ügyben eljárást indított.

18 thoughts on “Brutális kutyatámadás Debrecenben

 1. Nagyon sajnálom ami történt, egyszerűen rettenetes. Remélem meglesz a tettes, nem lehetne róla pontosabb személyleírást adni? Hátha ráismerni valaki…

 2. Hol voltak a mobiltelefonok? Nincs semmilyen bizonyíték. A rendőrt azonnal kell hívni ilyen esetben. Minden esetre jól magára hagyta azt a 18 éves kislányt szorult helyzetében. Nem a Zalán kutyát kellet volna óvni, sőt kiküldeni a harcba, mert lehet ő segített volna. Minden kinek más az értékrendje az már látszik

 3. Nagyon sajnálom ami történt! Én is kutyás vagyok, beleegondolni is szörnyű… Szurkolok, hogy előkerüljön az a rohadék!

 4. Én is rosszallom, hogy ha valaki nem felel az állataiért, nem vigyáz rájuk és nem felügyeli őket. DE:
  1: Egy állat megtámad egy másikat, ebben mi a bűncselekmény? Az állatok élete ebből áll, a kutya pedig tudtommal állat.
  2: A fiatalember felelőtlen és ostoba, ezért nem lehet letartóztatni. Egyszerűen meg kell tanulni együtt élni. Nem mellesleg ha várod, hogy valaki más csináljon valamit, bizony, annak következményei lesznek.
  3: “Vagyon elleni bűncselekmény”? Cuki vagy, hogy a kutyát vagyonnak nevezed. De ez csak szőrszálhasogatás.
  Én elhiszem, hogy szomorú vagy és mérges, de ezzel együtt nem vagy túl racionális. Ha megpróbálnál objektíven ránézni a dolgokra, elfogulatlanul, rájönnél, miért koptattak le a rendőrségen.

  1. Amellett, hogy egy érzéketlen tuskó vagy, óriási baromságokat hordasz össze, pontokba szedve.
   Remélem elkapják azt a szemetet.

  2. Ekkora BARMOT biztosan nem anya szült!!! Ha nem hallottál volna róla, az EMBER által szocializált állatokra nem a vadállati viselkedés a jellemző! Azok csak az embernek sem nevezhetők szerint viselkednek úgy, ahogy a leírtakban történt.

  3. Itt nem csak a halott kutyáról van szó, hanem hogy könnyen megtamadhatta volna a lányt is. Ha valakinek ilyen vad kutyája van akkor nem lehet szájkosár nélkül szabadon engedni.

 5. Engedélyezni kell a szaBAD LŐFEGYVER TARTÁST. És szigorúan büntetni kellene a gyermekek közelében is szájkosár és póráz nélkül szabadon engedett kuyták gazdáit. Nézd meg a Békás tó környékén is mennyi kuyta van a kisgyermekek közelében. Én veszek egy lőfegyvert és egy kis fekete párducot, ami megnő hamar. Ezzel a kettővel fogok sétáltatni a gyermekeimet…sok felelőtlen harci kuyta őrült miatt. Miért kell ennyi harci kuyta? A rotweiler egy munka kuyta!

 6. Nem volt semelyikőtöknél monil hogy felvegyétek vagy legalább legotózzátok az ürgét?sokat segitett volna.Ezért tartom az állatokat sokszor többre mint sok “ember”-társamat…

 7. Miért is kell ennyi kutya, némelyiknek 3-4 is van vagy több is? De gyereket azt nem vállal mert az már felelősséggel jár. A kutya meg vagyon? Nem normálisak az emberek, túl jó dolguk van, némelyik még le is írja, hogy a kutyát többre nézi mint az embertársait, hát ez normális, szerintem nem.

 8. Én nem bírnék beletörődni ha a pórázon vitt kutyámat megölné vagy megtámadná egy más kutyatartó kutyája! Biztos megtorolnám!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.