A padláson fogták el a betörőt – videó

Rendőrség

A nyomozók elfogtak egy férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy debreceni családi házban kifosztott egy alvó házaspárt.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. június 28-án 1 órakor egy nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy Debrecen, Csigekert utcai családi házukból egy ismeretlen több értéktárgyat is eltulajdonított. A nyomozók a helyszíni szemle során megállapították, hogy az elkövető a nyitva hagyott teraszajtón keresztül jutott be a házba, majd abból a szobából, ahol a két sértett aludt, ellopott két mobiltelefont és a bejelentő férjének táskáját.

A beszerzett információk alapján a rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható hajdúnánási férfit. A nyomozók megtudták, hogy V. Tibor egy Debrecen külterületén található családi házban tartózkodik. A Bűnügyi Osztály munkatársai 2016. június 28-án 10 órakor összehangolt akció során a házban elfogták a 36 éves férfit, aki a padláson bújt el a rendőrök elől. A házkutatás alkalmával a nyomozók a cserépkályhába rejtve megtalálták és lefoglalták a sértett táskáját, benne személyes irataival, valamint a hálószobában a két eltulajdonított mobiltelefont. A nyomozók az ingatlanban találtak még több értéktárgyat – kerékpárt, mobiltelefonokat –, amelyek a gyanú szerint bűncselekményekből származhatnak, ezért azokat szintén lefoglalták.

V. Tibor a megalapozott gyanú szerint korábban besurrant egy Doberdó utcai családi házba is, ahol azonban az ott lakó meglátta őt és a házból kizavarta.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottal szemben – őrizetbe vétele mellett – kifosztás bűntett, lopás vétség kísérlet és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.