Kábítószerező fiatalokon ütött rajta a rendőrség

Rendőrség
Szabadnapos rendőr vette észre Debrecenben azokat a fiúkat, akik a megalapozott gyanú szerint kábítószert fogyasztottak.

A rendőrök kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szakértő bevonásával – indítottak nyomozást az öt gyanúsítottal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Debreceni Rendőrkapitányság Kertségi Rendőrőrs szolgálaton kívüli őrsparancsnok-helyettese 2016. február 8-án 16 óra 30 perc körüli időben arról értesítette szolgálatban lévő kollégáit, hogy egy Debrecen, Jerikó utcában található társasház előtt több gyanúsan viselkedő fiú tartózkodik, akik a gyanú szerint kábítószert fogyasztottak.

A helyszínre érkező rendőrök a lépcsőház előtt igazoltatták a 19 éves H. Zsoltot, akitől a ruházatátvizsgálás során lefoglaltak egy pillangókést. Az intézkedés közben két fiú kinyitotta a lépcsőház ajtaját és az egyenruhások láttán az alagsor irányába kezdtek menekülni. Egyikük a zsebéből alufóliába csomagolt kábítószergyanús zöld növényi származékot vett ki, amit eldobott, eközben azonban elhagyta a személyigazolványát és lakcímkártyáját. A járőrök utolérték és elfogták a 22 éves N. Lászlót és a 20 éves B. Ádámot, akiket igazoltattak.

A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított három helyi lakossal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott. A nyomozók a fiatalembereket gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozók B. Ádám Jerikó utcai tartózkodási helyén aznap este házkutatást tartottak, amely során 120 gramm kábítószergyanús növényi származékot találtak és foglaltak le. A házkutatás közben a lakás ajtaján kopogni kezdett egy férfi, aki az egyenruhások láttán nagyon meglepődött és a rendőrök kérdéseire is összefüggéstelenül válaszolt. Gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a 23 éves hosszúpályi lakos kábítószert fogyasztott, ezért őt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott gyorsteszt szintén pozitív eredményt mutatott. A nyomozók L. Gyulát gyanúsítottként kihallgatták, amely során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A beszerzett adatok alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy egy 20 éves helyi lakos is kábítószert fogyasztott, ezért őt a rendőrök 2016. február 9-én 3 órakor a városban elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Az S. Imrével szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt jelzett.

Az öt gyanúsított az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.