Más okmányával akart az országból kilépni

Rendőrség
A nyírábrányi határrendészek előállították azt az albán férfit, aki a Debreceni Repülőtéren román személyi igazolvánnyal akarta az ország területét elhagyni.

Egy férfi jelentkezett az ország területéről kilépésre 2016. február 3-án 16 órakor a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren. A férfi a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársa részére az ellenőrzés során egy román személyigazolvánnyal igazolta magát, azonban az útlevélkezelő román kérdéseire nem tudott válaszolni. Emiatt a férfit a rendőrök alapos ellenőrzés alá vonták és a kézipoggyászának átvizsgálásakor megtalálták az albán személyigazolványát és albán vezetői engedélyét. A román személyi igazolványról a rendőrök megállapították, hogy az más nevére kiállított valódi okmány. A 28 éves férfit a járőrök elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozók kihallgatták, majd a határrendészek meghallgatták és ezt követően idegenrendészeti őrizetbe vették.

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást, míg a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat M. Viktor ellen.