TÖRÉS-PONT közlekedésbiztonsági előadás

Rendőrség
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága ismét megtartotta az érdeklődőknek a TÖRÉS-PONT elnevezésű közlekedésbiztonsági előadását Berettyóújfaluban.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Debreceni Törvényszék, az Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomása  együttműködésével 2016. január 29-én közlekedésbiztonsági előadást tartott a Berettyóújfalui Járásbíróság által szervezett “Nyitott Bíróság” program keretében.

A TÖRÉS-PONT Pont baleset-megelőzési program az Egyesült Királyság és Németország után Magyarországon Hajdú-Bihar megyében indult el elsőként, amely kifejezetten a középiskolás korosztályt célozza meg. A projekt hazai neve: TÖRÉS-PONT, mottója: „A baleseteket emberek okozzák.”

Az előadáson Suba István r. százados, a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Horváth István a Debreceni Mentőállomás mentőápolója és Dr. Tóth Ildikó a Debreceni Törvényszék elnökhelyettese a rendőrség, a mentőszolgálat és a bíróság szemszögéből mondtak el és képekkel szemléltettek halálos közúti közlekedési baleseteket.
A program a fiatal járművezetőket és az autóban utazó fiatalokat célozza meg. A projekt célja, hogy a fiatalok megismerjék a balesetek elkerülésére szolgáló lehetőségeiket, fokozottabban figyeljenek fel a kockázatokra és tudjanak helyesen reagálni mások veszélyes magatartására. A módszer lényege, hogy az előadás erős érzelmeket ébresszen a fiatalokban. Az előadók személyes történeteit baleseti képekkel, videókkal egészítik ki, ezzel is fokozva az érzelmi ráhatást. A történetek debreceni vagy környékbeli balesetekről szólnak.

Az elmúlt három évben több mint négyezer hajdú-bihari, illetve nagyváradi középiskolás látta ezt az egyedülálló előadást.