Rendőrök lepik el a hajdú-bihari utakat

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság célja a közlekedés biztonságának javítása.
A hajdú-bihari rendőrök 2015. november 10-én ismét közlekedésbiztonsági ellenőrzést szerveznek, amelyben ezúttal részt vesznek a Békés, a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Jász-Nagykun-Szolnok és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságok munkatársai.

Az öt megyei rendőr-főkapitányság egyenruhásai 9 órakor kezdik meg a közös ellenőrzést Hajdú-Bihar megye főútjain, amelynek célja továbbra is a közlekedési szabályszegésekre visszavezethető személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számának csökkentése.

A Hajdú-Bihar megyei és a szomszédos megyék rendőrei közös ellenőrzésükkel arra hívják fel a közlekedők figyelmét, hogy a közlekedési szabályok betartásával a balesetek megelőzhetőek.

A rendőrök főleg azokon az útvonalakon, útszakaszokon fognak ellenőrizni, ahol az utóbbi időben több közlekedési baleset is történt.

A rendőrség továbbra is fokozott figyelmet fog fordítani az ittas állapotban közlekedő vagy agresszív, szabályszegő, gyorshajtó sofőrök forgalomból történő kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére.

Az ellenőrzés ismét kiterjed a kerékpárosokra, motorkerékpárosokra és a segédmotoros-kerékpárral közlekedőkre is.

A rendőrség célja a közlekedési balesetek megelőzése, a zavartalan közlekedés biztosítása, valamint a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése.