Fának csapódott a részeg sofőr

Rendőrség

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a büntetőügy, amelyet a hajdúhadházi rendőrök folytattak egy hajdúsámsoni lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Hajdúsámson, Rákóczi úton közlekedett egy személygépkocsi 2015. május 10-én 2 óra 43 perckor a Szegfű utca felől a 471-es számú főút irányába, amikor gépjármű az úttestről a menetirány szerinti bal oldali árokba lehaladt, ahol nekiütközött egy az árkot áthidaló betonbejárónak. Az ütközéstől a jármű megpördült, majd egy az út jobb szélén lévő fának csapódott. A balesetet követően a mentőszolgálat munkatársai a 30 éves sofőrt – aki egyedül utazott a járműben – kórházba vitték.

A helyi lakostól az egészségügyi intézményben vett vér-és vizeletminta pozitív értéket mutatott, amelyet az igazságügyi vegyész szakértői vizsgálat is alátámasztott. A rendőrök a 30 éves férfi vezetői engedélyét bevonták, majd később gyanúsítottként kihallgatták. H. Zoltán a bűncselekmény elkövetését elismerte. A nyomozóhatóság az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.