Pénzt lopott, majd biciklivel menekült

Rendőrség
A hajdúszoboszlói rendőrök elfogták azt a férfit, aki az egyik helyi szórakozóhelyen nem adta vissza a pénztárosnak a pénzét, hanem az egyik vendég kerékpárjára felült és azzal elhajtott.

A rendőrök Ebesen a Kossuth utcában közlekedtek szolgálati gépkocsijukkal 2015. február 6-án 22 óra 30 perckor, amikor a mögéjük érkező személygépkocsi rájuk dudált, ezért megálltak. A gépkocsit vezető férfi a rendőröknek elmondta, hogy ő az Ady Endre utcában lévő vendéglátóhely egyik alkalmazottja és autójával követette azt a férfit, aki a szórakozóhelyen a pénztárostól pénzt tulajdonított el, majd a vendéglátóhely előtti tárolóból eltulajdonította az egyik vendég fekete színű kerékpárját és azzal elhajtott. A 23 éves férfi a kerékpárt az Ady és a Vadas utca kereszteződésében hátrahagyta.

A hajdúszoboszlói járőrök a pontos személyleírás alapján a Vadas utcában elfogták a hajdúszováti férfit, akit a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra előállítottak. A 23 éves férfit a nyomozók tulajdon elleni szabálysértés – lopás és jármű önkényes elvétele  – elkövetése miatt meghallgatták, majd a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében szabálysértési őrizetbe vették. A kerékpárt a tulajdonosának visszaadták.