Szórakozásból vandálkodott

Rendőrség
A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a gyanúsítottal szemben, aki Balmazújvárosban berúgta az egyik lépcsőház bejárati ajtajának üvegét.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 19 éves fiúval szemben.

A nyomozás adatai szerint a rendőrök 2015. január 17-én 0 óra 45 perckor a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság épületéből indultak járőrözni, amikor azt hallották, hogy a mellettük lévő Debreceni utcában betört egy üveg, a helyszínről pedig sietősen távozik egy férfi, aki a fejére húzta a kapucniját. A járőrök megállították és igazoltatták a 19 éves fiút, valamint megállapították, hogy a Debreceni utcában lévő ház egyik bejárati ajtajának üvegajtóját törte be a fiú. A rendőrök a helyi lakost elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol Gy. Jánost gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt vallomásában elmondta, hogy csak szórakozásból rúgta be a lépcsőház ajtajának üvegét.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a Gy. Jánossal szemben folytatott nyomozást 2015. január 27-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.