13 éves kislányt molesztált – négy év börtönt kapott

Rendőrség

Helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, ezzel jogerősen is bűnösnek mondta ki szemérem elleni erőszak bűntettében és 4 év börtönbüntetéssel sújtotta a Debreceni Törvényszék az 54 éves férfit. K István egy  parkból csalt fel a lakásába egy 13 éves kislányt, majd szexuálisan molesztálta. A lány és barátai cigarettát kértek a férfitól, aki azt mondta, most nem tud neki adni, de a lakásán van, s ha felmegy hozzá a lány, akkor kap tőle cigit. A lakásban aztán a férfi fogdosni kezdte a lányt, erőszakkal az ágyra ültette és letolta előtte a nadrágját, majd a lány kezét a nemi szervéhez húzta. A fiatal lány ezután rögtön otthagyta a férfit, aki nem is próbálta visszatartani.

Az eset 2012 áprilisában történt Hajdúnánáson. A lány azonnal beszámolt a barátainak a történtekről, másnap pedig édesapjával feljelentést tettek a rendőrségen.

A bíróság kimondta, a Hajdúböszörményi Járásbíróság megalapozott tényállást állapított meg és a büntetés mértéke is arányos a cselekmény tárgyi súlyával. Kovácsné Kereszti Réka tanácsvezető bíró indoklásában kiemelte: három pszichológus szakértő is egybehangzóan igazolta, hogy a kislány szavahihetőségéhez nem férhet kétség.

A Debreceni Törvényszék a sértett vallomására és a vádlott következetes tagadására utalva hangsúlyozta azt is, hogy a vádlott védekezését semmilyen bizonyíték nem támasztotta alá, emellett nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy egy ilyen bírósági eljárás nem csak a vádlott, a sértett számára is komoly megpróbáltatást jelent, így a kislány biztosan nem vállalta volna, ha a molesztálás nem történt volna meg.

Az új Btk. egyébként a 18 év alattiakat érintő szexuális erőszak bűntettét súlyosabban bünteti, 5-10 évig terjedő szabadságvesztés jár érte. Miután ez kedvezőtlenebb lett volna a vádlott számára, így esetében a régi Btk. rendelkezéseit kellett alkalmaznia a bíróságnak.