Shakespeare’s Sonnets & Songs a Víztoronyban

Kultúra Party Zone

A W.H. formáció Márkos Albert csellista/zeneszerző kezdeményezésére alakult. Tagjai a magyar zenei élet népszerű szereplői, nevük több rangos hazai együttesben is feltűnik. A zenekar célja aktuális zenei környezetbe helyezni William Shakespeare szonettjeit és egyéb munkáit. A megnevezés egy monogramot takar, nyomtatásban megjelent szonettjeit Shakespeare Mr. W.H.-nak ajánlotta. A titokzatos személy kiléte – akárcsak a szonettek tartalma – a mai napig vita tárgyát képezi. A formáció általános koncepciója a
különféle művészeti területek közötti átjárhatóság megteremtése. A megzenésített szonettekben keveredik a kortárs improvizatív zene, a zenetörténeti utalások, a klangfarbe musik, a free jazz, az absztrakt hip-hop és a “spoken word”; a művek pedig a magyar underground egyik legkarakteresebb dívája, az Irie Maffiából is ismert Sena hangján szólalnak meg. Az előadás befogadását az elhangzó szövegek kivetítése teszi még könnyebbé.

Az előadás 2016. december 12-én, hétfőn 20 órakor kezdődik a Nagyerdei Víztoronyban, kapunyitás 19:30-kor. A Debreceni Egyetem dolgozói, valamint a diákok kedvezményes belépőt válthatnak. Elővételes jegyek kaphatóak az ismert jegyértékesítő pontokon.