Lotfi Begi

“Büdös arab cigány migránsnak” neveztek egy világsztárt a magyar zenész telefonjáról – így magyarázta

Bulvár Ország

A Balaton Sound egyik hétvégi fellépője lett volna Dj Snake, de Sean Paulhoz hasonlóan ő is lemondta a bulit.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

djsnake (@djsnake) által megosztott bejegyzés

Miután DJ Snake lemondta fellépését a Soundon, egy magyar zenész, Lotfi Begi viccből magyarul kommentelt a sztár Instagram oldalán. Ez egy poénos üzenet volt, semmi rossz nem volt benne. A baj ezután jött: Lotfi Begi telefonjáról ugyanis ezután egy olyan üzenet is érkezett a világsztárnak, amelyben az algériai származású francia DJ-t “büdös arab cigány migránsnak nevezik” (ezúttal már angolul). Lotfi Begi a Facebookon közölte: azóta pokollá vált az élete, pedig csak a részeg haverjai igen rossz poénjáról van szó.

Drága testvérem, talán a Balaton Soundot se kellene kihagynod! Gyönyörű a BALATON, a magyar lányokról nem is beszélve, és ugye a gulyás levest is ki kellene próbálnod!

– ez volt a magyar zenész teljesen normális kommentje, idézi az Index cikkében.

LOTFI_Begi_faceposzt

Fotó: facebook.com/lotfibegi

Mekkora hazug vagy, lemondtad a Balaton Sound-koncertedet egy kibaszott nevetséges kifogással! Kibasztál az itteni rajongóiddal… Tényleg tehetséges ember vagy, de úgy tűnik, a pénz és a hírnév szétbaszta az agyadat! (…) Csak egy büdös cigány migráns arab vagy a rohadt Algériából! Ott is kéne maradnod…

– ez pedig már az az angolul írt botrányos üzenet, amely másnap megjelent DJ Snake Insta-szorijában. A kirakott képen a világsztár megjelölte Lotfi Begit, és egy adag hányós szmájlival jelezte a véleményét az üzenetről. Arra kérte rajongóit, hogy menjenek át Lotfi profiljára és tegyék tönkre azt.

Ezután a magyar zenész oldalát elárasztották a gyűlölködő kommentek.

Lotfi Begi Facebook oldalára kirakott közleményében azt írta

Ma reggel úgy ébredtem hogy rám szakadt egy óriási lavina és egy olyan gyűlölet hullám amilyet még nem tapasztaltam!

Történt ugyanis hogy három napja amikor kiderült hogy DJ SNAKE lemondta a balatoni fellépését írtam egy vicces kommentet az egyik képe alá szándékosan magyarul. Mi jelenleg is a Balatonon vagyunk egy nagyobb társasággal töltjük a nyaralásunkat, akiknek megmutattam ezt a képet és jót röhögtünk rajta!

Egy ilyen társaságban mindig van egy olyan ember aki azt gondolja hogy jó ötlet (főleg néhány pohár ital után) megviccelni a másikat a telefonjával. Ugyanis elkövettem azt a hibát hogy kint hagytam a telefont náluk mert arról hallgattuk a zenét, én meg elmentem lefeküdni. Sajnos ennek az lett a következménye hogy küldtek egy üzenetet Dj Snake-nek ami nagyon bántó és durva volt! Konkrétan lemigránsozták, ami az én számból azért is teljesen abszurd mert hogy én is bevándorló családban nőttem fel.

Ezt az üzenetet Dj SNAKE ki posztolta, amivel most egy olyan helyzetbe kerültem amivel őszintén szólva nem nagyon tudok mit kezdeni. Az egyik kedvenc produceremről van szó, nagyon szeretem a dalait, sőt az én munkáimat is inspirálta a zenéje….

Egy nagyon rossz viccnek indult ami most konkrétan pokollá vált. Olyan dolgok vannak leírva a nevemmel, arcommal, amik teljesen távol állnak tőlem. Szörnyen sajnálom a dolgot mert ez a mentalitás nem összeegyeztethető az értékrendemmel.

Nem látom a következményeit, de biztos vagyok benne hogy ez a dolog hatással lesz a magánéletemre és a karrieremre is. Természetesen felveszem a kapcsolatot Dj Snake menedzsmentjével és megpróbálom tisztázni a dolgot!

Nagyon röstellem hogy ilyen helyzetbe kerültem, de aki ismer az tudja, hogy én az az ember vagyok, aki az első kommentet írta!

Lotfi Begi a bejegyzése végére odarakta a DJ Snake-nek írott, angol nyelvű, nagyjából a fentieket tartalmazó bocsánatkérő levelét is.

A saját fb-posztja alá írt kommentekben Lotfi Begi arról is írt, hogy telefonját nem védte kóddal.

Tudom, hogy ha bàrmit is írok, magyaràzkodàsnak fog tűnni, de sokan írtátok, mièrt nincs kód a telefonomon! Pont egy hete tönkrement a face id, ès a magàn profilomon kèrtem segitsèget, hogy mit csinàljak! Sajnos a szoftveres megoldàsok nem segítettek, ùgyhogy valòszinűleg cserèlni kell majd a telefont!

Mivel arc felismerőt hasznàltam eddig, azt szoktam meg így nem volt kód a telefonomom;(

– írta a magyar DJ.

Lotfi Begi a 24.hu-nak ezt mondta:

Egy nagyobb baráti társasággal vagyunk a Balatonon és arra keltem ma reggel, hogy felrobbant az Instám. Az üzenetet nem én írtam, de még nem tudom, hogy melyik haverom gondolta azt, hogy az én nevemben jó ötlet ilyet írni Dj Snake-nek. Nagyon kellemetlen az egész helyzet. Pláne, hogy finoman szólva is viccesen hangzik mindez az én számból, amikor én is iráni származású vagyok