Nógrád megyében fogták el a katalizátorokra szakosodott tolvajokat

Ország

Egy erdőkertesi férfit és egy isaszegi nőt fogtak el Nógrád megyében, parkoló autók katalizátorát vágták le és lopták el az ország több részén – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Kiss Gábor elmondta: a nyomozás adatai alapján a 28 éves férfi február 10-e és május 14-e között különböző napszakokban az ország több településén – Salgótarjánban, Gyöngyösön, Jobbágyiban és Vácon – összesen nyolc parkoló autó katalizátorát vágta le és lopta el.

A férfinak négy esetben segítséget nyújtott 29 éves élettársa is.
A tolvajok ipari létesítmények vagy kórház előtt parkoló járművekről éppúgy loptak, mint iskola előtt álló autókról.
Kiss Gábor közölte: az ügyben a pásztói rendőrkapitányság folytat eljárást, és azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak máshol is követettek-e el hasonló bűncselekményt.

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte az erdőkertesi férfi letartóztatását.

A cselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, több büntetőeljárás is folyik ellene, 2019 májusában az őt igazoltatni akaró rendőrök elől is megpróbált elmenekülni – tette hozzá.
A férfi élettársa szabadlábon védekezhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.