Majka (Majoros Péter)

Majka ismét beszólt, nem hagyja nyugodni, hogy hoppon maradt a Fonogram-gálán

Bulvár

Tovább folytatódik az adok-kapok a Fonogram-díj körül. Mint megírtuk, Majka kiakadt, hogy nem ő és Curtis nyert, és elkezdte szidni a zsűrit.

Szűts László, a MAHASZ elnöke azt válaszolta Majkának, hogy nem tartja elegánsnak ezt a fajta véleménynyilvánítást.

Majka pedig nem az a típus, aki ezt szó nélkül hagyja:

„Kedves Szűts László !!

2013-ban, igazad van, megnyertük a Fonogram-díjat. Viszont a közönség által megítélt díjat nyertük meg, tőletek szakmai díjat akkor sem kaptunk. Azért azt gondolom, akkor talán járt volna a Belehalokért. Sőt, elárulok egy titkot.

2013 óta minden évben megdöntjük zeneileg, zenekarilag a saját rekordjainkat, nem telt el úgy év, hogy ne készítettünk volna egy nagy slágert legalább, ti mégsem gondoltátok sohasem, hogy nekünk díjat kellene kapni tőletek.

Olyan ez, mint a Petőfi Rádiós játszásunk. Semmi baj nincs velünk, de azért valami mégiscsak. Ők is azért nem játszanak bennünket, mert nem megyünk át a teszteken. Arénákat töltünk meg ugyan, nézettségi rekordokat döntünk, de valamiért az ő tesztjeiket olyan emberekkel csinálják, akik minket nem akarnak hallgatni. Büdös… de megfoghatatlan. Igazad van abban, hogy 2005-ben én nyertem a Fonogram-díjat, ami azért volt egy elképesztő emlék, mivel, ha emlékszel, abban az évben csináltatok egy kissé kifigurázott díjátadót az A38 hajón. Kicsit kiparodizálva az akkori zenei helyzetet. Akkor kezdett az internet miatt totálisan visszaesni a kiadók és nyilván minden, zenével foglalkozó platform bevétele, ezért a díjátadó se a szokásos, rangos módon zajlott, hanem direkt puritánabb környezetben, olyan vendégekkel, mint Szinti Boy, aki a legjobb mulatós zene kategória díjat adta át. Aztán arra is emlékszem, hogy megkaptam, elvittem, de hajnalra lemált a sárga fújós festék a díjról, és mire hazaértem, befogta a kezem. Nem mondhatni, hogy nem volt egy kicsit izzadságszaga annak az estének, amit az akkori időszámítás szerint egész életemben vártam.

De nem is ez a lényeg!

Amit mondani szeretnék neked, az az, hogy ez nem nyafogás. Már a szó is sértő, de leginkább az bánt, hogy egy hónappal ezelőtt jöttél oda hozzám jópofizni egy sajtótájékoztatón, ahol beszéltünk és szóba jött az idei Fonogram is. Arra a mondatomra, hogy ti úgysem adtok nekünk soha semmilyen díjat, te azt mondtad, ez nem igaz, nincs semmi bajotok velünk (Petőfi rádiós érzet), és hogy majd meglátom, és …..satarasatara.. Részedről mosolygás jópofi, részemről meg kétkedés és egy konkrét jóslat, ami be is igazolódott.

Ugye, emlékszel? Nem volt olyan régen…

Majd most nyafogásnak tűnik, hogy elmondom az igazat? Innen meg getziségnek, hogy ti nem vagytok sem objektívek, sem szakmaiak. Nem bántana a dolog, ha nem a legrangosabb zenei díjnak lenne pozicionálva ez díj.. Ez a díj viszont a kőkemény magyar valósággá nőtte ki (le)magát.

Féltékenység, rossz szájíz, irigység, harag, szomszéd fűje, de leginkább a megtehetem, megteszem, és leszarom, mit gondolnak díj estéje lett. Gratulálok. Legközelebb legalább tedd meg azt a szívességet, hogy nem rabolod az időmet a felesleges kamu jópofizással, mert lehet, hogy nálatok ez egy bevált és működő módszer, én viszont maradok egy ilyen egyszerű fasz, aki ugyan lehet rossz politikus, de legalább őszinte, és nem is akarok veled/veletek látszat jóban lenni.

Szervusz.

(ha valaki tudja pls taggelje be az úriembert, mert ismerősök nem vagyunk… gyanítom nem is leszünk)”