A CIB Önkéntes Nyugdíjpénztár beolvadt az Allianz Hungáriába

Ország

A CIB Önkéntes Nyugdíjpénztár beolvadt az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztárba – közölte az Allianz Hungária szerdán az MTI-vel.

Az Allianz kassza a július 1-jén hatályba lépett beolvadást követően 4500 taggal és 7 milliárd forint megtakarítással bővült. A két önkéntes nyugdíjpénztár egyesülésével az Allianz megerősítette második helyét az önkéntes nyugdíjpénztári piacon, taglétszáma megközelíti a 184 ezret, kezelt vagyona pedig a 194 milliárd forintot – írták.

A közlemény kitér arra is, hogy a CIB Önkéntes Nyugdíjpénztár igazgatótanácsa és közgyűlése nyilvános tender keretében több ajánlatot is megvizsgált egy nemzetközi tanácsadó cég szakmai támogatásával. A döntésnél az egyik legfontosabb szempont a hosszú távú stabil működés volt, így a kilenc ajánlat közül az Allianz Hungáriára esett a választás, amely a legnagyobb saját tőkével rendelkező hazai nyugdíjpénztár.

A beolvadó pénztár tagjai ingyenesen válthatnak négy választható portfólió között. Az újonnan belépő tagoknak, illetve azoknak, akik más pénztártól lépnek át, az Allianz Önkéntes Nyugdíjpénztár 2018-tól elengedi a több ezer forintos belépési díjat, ezzel is ösztönözve a tudatos öngondoskodást – írják.