A Boney M lép fel a falunapon a 800 fős szabolcsi településen

Ország

A hetvenes évek sztárzenekarában ma már csak egy eredeti tag lép fel, mégis élénk az érdeklődés a 800 fős falu kezdeményezése iránt.

Egy nyolcszáz fős szabolcsi falu vezetője a testülettel karöltve úgy döntött, hogy a hagyományos falunapot idén egy volt, de a magyar lakosság jelentős hányada számára még ma is világsztár fellépésével teszi emlékezetessé. A hetvenes években világsikerű Boney M. július 15-én lép fel Szamossályiban.

„Minden évben rendezünk falunapot, tavaly a Neoton Família játszott, ám nemzetközi fellépővel először van dolgunk. Az engedélyezéssel, a különleges igényekkel csak a szervezés közben szembesültünk, a hangosítás, a színpadtechnika, a LED-fal és a konfettifal Nyíregyházáról érkezik, mert ha már neves vendéget hívunk, megfelelő körülményeket kell biztosítanunk. Legalább megtanulom a koncertszervezést is, abból sosem lehet baj.” – árul el részleteket Bíróné Dr. Dienes Csilla a falu polgármestere a Népszavának.

Szamossályi lakossága 800 fő, közülük 180 a 18 év alatti. De nem elsősorban nekik szól majd a Boney M, inkább a negyvenes-ötvenes korosztályt várják. A falunapon általában kétezren szoktak részt venni, most négyezer embert várnak a környékről, ám még a Dunántúlról is érdeklődtek a koncert iránt. „A falu lakossága nem lepődött meg a sztárfellépő meghívásán, inkább a fővárosiak csodálkoznak kissé.” A szegény régióban lévő szegény település költségvetésébe nagyjából egymillió forint iparűzési adó folyik be évente, az eddigi rendezvényeik nem voltak mínuszosak.

„Kicsit hazárdírozunk, de jó eséllyel nullszaldós lehet az 1200 Ft-os helyszíni belépőárral zajló koncert. Nem találkoztam ellenérzésekkel, senki nem szólalt fel amiatt, hogy ne ilyen „luxus” célokra költsünk. A cél nem a profit, hanem az, hogy a falu és a térség lakóinak művészeti élményt nyújtsunk, a szórakozás iránti igényüket helyben elégítsük ki, és legalább egy évben egyszer enyhítsük a nagy városoktól való nagy távolság miatt kialakult kulturális elzártságot. És persze az is, hogy megismerjék a falu nevét, és esetleg olyankor is eljöjjenek hozzánk, amikor nem zajlik falunap.” – mondta Bíróné Dr. Dienes Csilla polgármester a Népszavának.