trianon

Emlékezzünk Trianonra!

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a trianoni békediktátum 97. évfordulója alkalmából megemlékezést és koszorúzást rendez 2017. június 4-én – vasárnap – 17.00 órakor a Bem téren, Émile Guillaume Magyar fájdalom című szobránál.

Csütörtökön kezdődik a központi szúnyoggyérítés

Idén június 1-jén, csütörtökön indul az országos szúnyoggyérítési program; az irtás a Szigetközben és a Tisza-tónál kezdődik, ugyanis jelenleg ezeken a területeken a legtöbb a vérszívó – tájékoztatta a programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

epit_218309227

Az építőiparból 10-15 ezer szakmunkás hiányzik

A várható megrendelésekhez képest 10-15 ezer szakmunkás hiányzik az építőiparból, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) idén a termelés 15 százalékos növekedésére számít – mondta Koji László, a szervezet elnöke hétfőn az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

1280

Befejeződtek az írásbeli érettségik

Befejeződtek az írásbeli érettségik, a vizsgák következő állomásaként június 8-án megkezdődnek az emelt szintű szóbelik – közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.

strandpix

Néhány napig igazi strandidőnek örülhetünk

Strandidővel búcsúzik a tavasz, míg egy közelben húzódó hidegfront hatásaként a meteorológiai nyár első napjai hozhatnak némi felfrissülést – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.