A Tesztoszteron című szatírát láthatjuk a Csokonai Színházban

Kultúra

„A Tesztoszteron csodálatos szatíra a férfiakról. Egyrészt a nyelvezete miatt, másrészt első olvasatra úgy tűnik, hogy hét tahó csúnyán beszél a nőkről, miközben arról szól, hogy a két nem nincs meg egymás nélkül. A nők a férfiak, a férfiak a nők nélkül” – mondja Szikszai Rémusz rendező a kortárs lengyel szerző, Andrzej Saramonowicz pénteken bemutatandó darabjáról.

A darab egy lengyel társulat számára készült, valódi jutalomjáték a benne szereplő hét férfiszínésznek. A helyszín egy vendéglő, ahova egy elmaradt esküvő után tér be a pórul járt vőlegény, annak apja és testvére, illetve a vendégek egy része. Kezdetét veszi az iszogatás, megoldódnak a nyelvek, és egyre többet tudunk meg arról, milyenek a nők… és persze milyenek a férfiak. Egy fekete komédia a férfisorsról, hamisítatlan hímsoviniszta humorral és kegyetlen öniróniával.

„A Tesztoszteron görbe tükör rólunk, férfiakról, hogy milyen majmok tudunk lenni önmagunkban is, a nőkhöz való viszonyukban is, és az alkohol még egy picit igazít is ezen az egyébként is sokszor majom-állapoton. A nők pedig – elviselhetetlenek, borzalmasak, de mindenki látja, hogy szomorú világ lenne ez a csajok nélkül.””– ajánlja a darabot Mucsi Zoltán, aki Stavros, a pórul járt vőlegény apjának szerepét alakítja.

A darab szerepeiben Mucsi Zoltánon kívül Mercs Jánost, Janka Barnabást, Kiss Gergely Mátét, Kurely Lászlót, Rózsa Lászlót, Papp Istvánt és Dargó Gergelyt láthatja a közönség. A Nőt Nagy Kíra játssza.

Fotó: Máthé András

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.