Mostantól te is felléphetsz az Ady parkban, ha kedved tartja

Helyi hírek Kultúra

Május végétől bárki felléphet Debrecen első belvárosi szabadtéri színpadán, az Ady parkban felállított emelvényen. Komolay Szabolcs alpolgármester a tájékoztatón úgy fogalmazott: a 2017 végén elfogadott kulturális stratégia egyik első lépéseként létrejövő kulturális közösségi tér jól tükrözi a város szándékait, miszerint hosszú távon pezsgő kulturális élettel szeretnénk megtölteni Debrecen köztereit.

A Baltazár Dezső tér és a Battyhány utcai b24 Galéria között szimbolikusan elhelyezkedő kulturális tengely mintegy középpontjában lévő park mostantól egészen új funkciót kap: Debrecen első belvárosi közösségi tereként, intim, mégis mindenki számára nyilvános és nyitott helyként fellépési és próbalehetőséget nyújt mindenkinek, aki szeretné megmutatni, mit tud

– mondta Komolay Szabolcs alpolgármester.

A Csokonai Színház és az Ady-gimnázium között felállított szabadtéri színpaddal szeretnénk minél több fiatalnak és idősebbnek, debreceninek és máshonnan érkezőknek, művészeknek és szereplésre vágyóknak, sőt akár csak próbahelyet keresőknek teret adni. A kezdeményezés célja, hogy a tér a kezdő vagy kevésbé ismert előadók számára fellépési lehetőséget kínáljon és összekösse őket az élő produkciók iránt érdeklődőkkel. A Modem Kft. háttérmunkájával a tér programgazdát is kapott, ugyanakkor ez a gazdaszerep elsősorban a koordinációt, illetve az ötlet megvalósítását jelenti.

A színpad mellett a Debreceni Szakképző Centrum Povolny Ferenc Szakgimnáziuma tanulóinak segítségével trendi, színes kocka mobil ülőkékkel lepjük el a teret, megújítottuk a könyvszekrényt, és folyamatosan helyükre kerülnek a korábbi pályázat révén elkészült utcabútorok, köztük biciklitárolók is.

A jelentkezők számára hetente 3 napon technikát is biztosítunk, a hét többi napján, illetve a 3 megjelölt nap többi órájában pedig bárki (legyen az óvodai vagy iskolai csoport, délelőtti szavalóversenyre próbáló vagy egy művészeti csoport tagja) szabadon használhatja a színpadot.

Az ütközések elkerülése érdekében csupán annyit kell tenniük, hogy a www.adypark.hu oldalon regisztrálnak.

Műfaji megkötés nélkül helyet kaphat minden, legyen az egyéni vagy csoportos tánc, instrumentális, énekes vagy elektronikus, komoly és komolytalan, pop, rock, világ, alter vagy más zene, performansz, drámacsoport, monodráma, próza, slam vagy épp stand up

– mondta a programgazda Modem Kft ügyvezetője, Koroknai Edit.

A színpad – szabadtéri jellegéből adódóan – májustól szeptember végéig-október közepéig marad az Ady parkban.