Debrecenben lép fel az U.S. Army Europe Band and Chorus

Kultúra

Április 28-án Debrecenben ad koncertet az Egyesült Államok Európában
állomásozó szárazföldi erőinek (USAREUR) zenekara.
A zenekart 1940-ben alapították. Társegyüttesével, az USAREUR Katonai Kórussal jelenleg az Egyesült Államok szárazföldi hadseregének harmadik legnagyobb együttese. Az USAREUR zenekar egy hihetetlenül sokoldalú és népszerű együttes, melynek zenei formációi között megtalálható a 65 hangszeren játszó koncertzenekar, a menetzenekar és díszalakulat, jazz együttes, dixieland banda, modern rézfúvós rockzenekar, és számos kamarazenekar. Repertoárjuk széles: a dixielandtől a jazz-en és a spirituálén át a klasszikus zenéig terjed.

Az U.S. Army Europe Band and Chorus 2018. évi közép- és kelet-európai turnéja keretében – a kiváló amerikai-magyar katonai együttműködés egy újabb nagyszerű példájaként – ismét ellátogat Magyarországra.

Debrecenben 2018. április 28-án, 19:00 órai kezdettel lépnek fel a Kölcsey Központban egy változatos dallamvilágú és stílusú amerikai zenei esttel.  A koncert előtt bevezetőt mond David Kostelancik, az Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője és Papp László, Debrecen polgármestere.

Az immár teltházas, ingyenes koncert az Amerikai Nagykövetség támogatásával
jön létre.