Debrecenben lép fel az U.S. Army Europe Band and Chorus

Kultúra

Április 28-án Debrecenben ad koncertet az Egyesült Államok Európában
állomásozó szárazföldi erőinek (USAREUR) zenekara.
A zenekart 1940-ben alapították. Társegyüttesével, az USAREUR Katonai Kórussal jelenleg az Egyesült Államok szárazföldi hadseregének harmadik legnagyobb együttese. Az USAREUR zenekar egy hihetetlenül sokoldalú és népszerű együttes, melynek zenei formációi között megtalálható a 65 hangszeren játszó koncertzenekar, a menetzenekar és díszalakulat, jazz együttes, dixieland banda, modern rézfúvós rockzenekar, és számos kamarazenekar. Repertoárjuk széles: a dixielandtől a jazz-en és a spirituálén át a klasszikus zenéig terjed.

Az U.S. Army Europe Band and Chorus 2018. évi közép- és kelet-európai turnéja keretében – a kiváló amerikai-magyar katonai együttműködés egy újabb nagyszerű példájaként – ismét ellátogat Magyarországra.

Debrecenben 2018. április 28-án, 19:00 órai kezdettel lépnek fel a Kölcsey Központban egy változatos dallamvilágú és stílusú amerikai zenei esttel.  A koncert előtt bevezetőt mond David Kostelancik, az Amerikai Nagykövetség ideiglenes ügyvivője és Papp László, Debrecen polgármestere.

Az immár teltházas, ingyenes koncert az Amerikai Nagykövetség támogatásával
jön létre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.