Város napja alkalmából koncertet rendeznek Debrecenben

Helyi hírek Kultúra

A hangverseny regisztrációs jegyekkel látogatható, Vivaldi, Bach, Liszt és Brahms lesz műsoron.

Április 11-én, a város napján, minden évben Debrecen szabad királyi várossá nyilvánítását ünnepeljük: az erről szóló kiváltságlevelet I. Lipót magyar király 1693-ban ezen a napon adományozta Debrecennek. A cívisváros képviselő-testülete idén is ünnepi közgyűlésen emlékezik meg erről, s a hagyományoknak megfelelően az ülésen adják át különböző kitüntetéseket: a díszpolgári címet, a Pro Urbe-, a Mecénás- és a Sajtódíjakat, valamint a Kölcsey Ferenc-ösztöndíjat.

A közgyűlést követően 18.30 órától hangversenyt ad a Kodály Filharmonikusok Debrecen a Kölcsey Központ Báltermében. Műsorra kerülnek a zeneirodalom legszebb alkotásai: Vivaldi friss Tavasza A négy évszakból, Bach lendületes D-dúr szvitje, Liszt földindulás-erejű Les Preludes-je, valamint három tüzes magyar tánc Johannes Brahms-tól. „A beszéd zenei oldala csakolyan jellemző tulajdonsága minden népnek, mint a zenéje. A nyelv is énekel, a zene pedig beszél…” – április 11-én este Debrecenben ismételten újjászületik Kodály Zoltán gondolata.

A koncertet a Kodály Filharmónia igazgató-művészeti vezetője, Somogyi-Tóth Dániel vezényli.

Regisztrációs jegyek 100 forintos áron kaphatók a Kölcsey Központ jegypénztárában, az Interticket jegyértékesítési pontokon valamint a http://www.jegy.hu/ oldalon.