Adventi jótékonysági koncert lesz Debrecenben

Kultúra

„A világot jobbá, szebbé tenni akarók klubja” – ezekkel a szavakkal definiálja magát a Rotary Klub Debrecen, amely idén decemberben is megrendezi a már hagyománnyá vált jótékonysági hangversenyét a Debreceni Református Nagytemplomban.

A Rotary olyan emberek klubja, akik jobbítani szeretnének a világon, amihez öt szolgálati utat is kínálnak a tagok számára: a klubszolgálat, a hivatásszolgálat, a nemzetközi szolgálat, a közösségi szolgálat és az új nemzedékek szolgálata mind-mind olyan terület, melyeken számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy segíthessünk embertársaink életén.

A debreceni Rotary Klub jelenleg is több jótékonysági projekten dolgozik. Ezek közül kiemelkedő „A Tapintható Láthatatlan” projekt, mely egy, a Kossuth téren felállítandó domborművet jelent, melynek segítségével a vak és gyengén látó embertársaink is elképzelhetik a mai Debrecen belvárosát, hiszen az épületek tapogatásával érzékelni tudják azok méreteit és elrendezésüket. Emellett a debreceni rotarysok folyamatosan támogatják külföldi ösztöndíjakkal a tehetséges fiatalokat, valamint évek óta segítik a Debreceni Klinika munkáját is.

2017. december 16-án (szombaton) 18 órától tartja Adventi jótékonysági koncertjét a Rotary Klub a Debreceni Református Nagytemplomban. Az ünnepi alkalmon köszöntőt mond Palánki Ferenc római katolikus megyés püspök, Derencsényi István, a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője, valamint Dr. Kiss Miklós, a debreceni Rotary Klub elnöke. A jótékonysági koncerten közreműködik Kun Rajmund (orgona), a Szivárvány Gyermekkar, a Lautitia Kamarakórus és a Canticum Novum Kamarakórus. A belépés díjtalan.