Új európai kulturális együttműködés: Debrecen az alapítók között

porkolabyt

Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet elnyert városokat és a címre pályázó településeket tömöríti az a nemzetközi együttműködési kezdeményezés, amelynek első alkalommal Kolozsvár adott otthont pénteken és szombaton – közölte Porkoláb Gyöngyi, az EKF Debrecen 2023 Nonprofit Közhasznú Kft. operatív igazgatója az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a Pályázó Városok Hálózata címmel szervezett konferencián többek között olyan városok vettek részt alapítóként, mint Kolozsvár, Temesvár, Bukarest, Kassa, Leeds és a magyarországi pályázó városok közül egyedüliként Debrecen.

Hasonló együttműködés nem létezik még az Európa Kulturális Fővárosa programban. A kezdeményezés újszerűsége, hogy nyertes és vesztes városok, illetve még pályázati időszakban lévők cserélhetnek véleményt, tapasztalatot, információt egymással.

“Debrecen örömmel csatlakozott a kolozsvári kezdeményezéshez, hiszen a kulturális főváros pályázat fő célkitűzései partnerségen alapulnak, ehhez kiváló lehetőségnek mutatkozik a most megalakult nemzetközi szövetség”

– jelezte Porkoláb Gyöngyi hozzátéve: a debreceni résztvevők konstruktív megbeszéléseket folytattak, hasznos információkat szereztek a jövőbeni munkához.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*