Augusztus 20-án ingyenes lesz a belépés a Déri Múzeumba

Kultúra

Augusztus 20-án a debreceni Déri Múzeum és minden tagintézménye, a MODEM, valamint a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Háza valamennyi kiállítása ingyenesen tekinthető meg.

A Déri Múzeumban az állandó kiállításokon kívül újra együtt látható a Munkácsy-trilógia. Ugyancsak látogatható a nemrégen nyílt “Ősi román arany- és ezüstkincsek” című tárlat. A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Házában a névadó életművét, valamint a város irodalmi nagyságait bemutató állandó kiállításokon kívül a Múzeumok Éjszakáján nyílt REJTŐzködő Irodalom című, Rejtő Jenőről szóló időszaki kiállítás is várja a látogatókat. A MODEM földszinti kiállítóterében az Antal–Lusztig-gyűjtemény egy újabb részletét szinesztézikus élményekre alapozva bemutató Receptorok, a 2. emeleten Nagy Gabriella A végtelenbe és tovább című tárlata, valamint az újgenerációs lengyel–magyar festészetből válogatást nyújtó XY tekinthető meg.

Ünnepi nyitvatartás: a Déri Múzeum, a Medgyessy- és irodalmi múzeum 10-től 18 óráig, a MODEM pedig 20 óráig várják az érdeklődőket.