Könnyűzenei programok augusztusban

Kultúra

augusztus 3-6. Bor- és Jazznapok
Debrecen Nagyerdő

augusztus 5. 19:30 Campus Fest After Party
Nagyerdei Víztorony

augusztus 8-17. Klasszikus Gitárosok Debreceni Találkozója
DE Zeneművészeti Kar – Liszt terem

augusztus 12. 20:30 Pál Utcai Fiúk koncert
Nagyerdei Víztorony, Víztoronykert

augusztus 12. szombat 17:00 Makám | KIMEGYEK HOLNAP AZ ÁLLATKERTBE
Családi koncert.
A műsor játékos formában igyekszik közel hozni a mai városi gyermekekhez a természetet, az erdőt, mezőt, tavat, folyót, s a benne élő állatokat.
A dalok nemcsak a gyerekeket szólítják meg, kicsiket, nagyokat, öregeket egyaránt hívnak, akik játékos kedvüket megőrizték. Hallunk a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól, egy álmedve téli settenkedéseiről, a csigabigák tavaszi báljának vendégseregéről, a kabócáról, aki nem szeretett tanulni és még a „ma született” aligátor gyerkőcre leselkedő veszélyekről is. Akinek ez sem elég, azzal kimegyünk az Állatkertbe és a Barlangszínházban meghallgatjuk az ott élő állatok hangversenyét.
Boros Attila – akusztikus basszusgitár
Eredics Dávid – klarinét, szaxofon, kaval, furulya
Keönch László – dob, ütőhangszerek
Magyar Bori – ének
Krulik Zoltán – akusztikus gitár, ének
Kuczera Barbara – hegedű, ének

augusztus 13. 17:00 Veronaki Zenekar / Gőgös Gúnár Gedeon: Kiugrott a gombóc…
Lemezbemutató családi koncert.
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
A Gőgös Gúnár Gedeon 1962-es első megjelenéstől a mai napig szülők, kisgyermekek és kisiskolások nemzedékei olvasták/olvassák Tarján Veronika nagymamájának, Varga Katalinnak a kötetét. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy ez a könyv majdnem minden magyar család könyvespolcán fellelhető.
A Kiugrott a gombóc… című album a 2016-os Libabál folytatása, ezen is a Gőgös Gúnár Gedeon versei elevenednek meg, a zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezte. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a popzene hangzásvilága.
A közreműködők között szerepel vendégművészként Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát.

Tarján Veronika – ének
Fejér Simon Pál – gitár, koboz, vokál, torokének
Árkosi Szabolcs – harmonika, saz, charango, vokál
Herr Attila – basszusgitár, nagybőgő
Mogyoró Kornél – ütőhangszerek, szájbőgő
Szokolay “Dongó” Balázs – furulya, kaval, szaxofon, duda

augusztus 13. 20:00 Zenevonat szuperkoncert az LGT sztárjaival
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Karácsony János, Solti János, Veres Mónika Nika, Heincz Gábor Biga, Abrakazabra
A Zenevonat Szuperkoncert harmadik éve járja az országot az LGT legnagyobb slágereivel. Az Abrakazabra zenekar által létrehozott produkcióban a zenekar klasszikussá vált dalait – Ő még csak 14, Nem adom fel, Zenevonat, Álomarcú lány, A dal a miénk, Miénk ez a cirkusz, Mindenki – két eredeti LGT-tag, Karácsony János és Solti János közreműködésével dolgozza fel.
A koncerteken a legendás LGT tagjai mellett két másik, a hazai élvonalhoz tartozó zenész kap helyet: Veres Mónika Nika és Heincz Gábor Biga. Veres Mónika Nika az LGT tagjai által női előadóknak írt dalokat tolmácsolja, többek között a Játssz még, a Hello vagy a Szólj rám, ha hangosan énekelek című számokat. Heincz Gábor Bigának gyerekkora óta kedvence az ikonikus zenekar, egy televíziós műsor kedvéért pedig egyszer áthangszerelt néhány LGT-dalt. Az LGT zenészeinek annyira megtetszett az ő verziója, hogy azóta is ebben a hangszerelésben szólalnak meg a dalok a Zenevonat Szuperkoncerteken.
A zenekari kíséretet az Abrakazabra Zenekar látja el, akik Magyarország legnagyobb pop- és rocksztárjaival és számos ma népszerű előadóval dolgoznak együtt folyamatosan.

augusztus 17. 20:00 SEMMI KONFERENCIA
Nagyerdei Szabadtéri Színpad

augusztus 18. 20:00 Swing és a boogie – a Debrecen Big Band és Majsai Gábor műsora
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Aki szereti a szórakoztató nagyzenekari jazzt, a lüktető swinget, a lendületes, pörgős boogie-t és a latinos ritmusokat, azok számára mindig különleges zenei csemegéket kínál a Debrecen Big Band.
Az idén 10 éves együttes a hazai neves jazz fesztiválokon túl többek között olaszországi, romániai, spanyolországi és csehországi fellépéseken is népszerűsítették már a big band műfaját.
Ezúttal egy különleges műsorral, a „magyar Tom Jonesként és a swing nagyköveteként” is emlegetett Majsai Gáborral lépnek egy színpadra és kápráztatják el a zenekedvelő közönséget többek között olyan klasszikusokkal, mint Louis Amstrong híres Bicskamaxi című dala vagy Tom Jones Sex bombcímű száma.
A koncerten közreműködnek: Majsai Gábor (ének, szájharmonika), Zsemlye Sándor (szaxofon), LEDdance Hungary és a Debrecen Big Band

augusztus 18. Butiq 15:30 XXL Matiné
Kezdés: 15.30-kor
Nagyerdei Víztorony

augusztus 19. AB/CD koncert
Nagyerdei Víztorony

augusztus 20. 19.00 KARNEVÁLÉJ
Nagyerdei Stadion
Magyarország legnagyobb arénashowja
A LEGNAGYOBB HAZAI SZTÁROK, VILÁGHÍRŰ ABBA-SLÁGEREK, MESEMUSICALEK ÚJRATÖLTVE, GALAKTIKUS LÁTVÁNYELEMEK, 2000 HAZAI ÉS KÜLFÖLDI TÁNCOS, ARTISTÁK, ILLUZIONISTA, Rendező: Böhm György Jászai Mari-díjas művész
22.00 Egyetem tér
TŰZIJÁTÉK
22.30 Egyetem tér
The Biebers-koncert

augusztus 21. 20:00 FANTOMASZ – Color Tribute Band koncertje
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Válogatás a legendás Color együttes és Felkai Miklós legjobb dalaiból.
2010 nyarán, három zenész leült beszélgetni. Felmerült egy kérdés: Mi hiányzik a hazai rock palettájáról? A COLOR zenekar zenéje és szellemisége! Úgy döntöttek, itt az ideje, hogy ez a hiány megszűnjön. Felkai Miklós, Tisza József és Szentpéteri Dezső megalakítottak egy új zenekart, melynek neve FANTOMASZ lett.
A zenekar tagjai:
Csákváry László – ének;
Felkai Miklós – gitár, ének;
Horváth András – billentyű;
Móré Attila – dob;
Pethő Gábor – basszusgitár;
Szentpéteri Dezső – gitár

augusztus 22. 20:00 CSÍK ZENEKAR koncertje, vendég Presser Gábor
Nagyerdei Szabadtéri Színpad
Közel 30 éve, hogy a magyar népzenei élet egyik lelkesen tanuló, tudását szeretettel továbbadó, bátran igényesen alkotó, elismerten népszerű együttese a Csík zenekar.
“Elképesztő, mennyi sokszínű zenei élményt élhetünk át bármelyik percben a napjainkban zajló technológiai forradalom eszközeinek segítségével, mégis szüksége van a lelkünknek arra, hogy meglelje, felfedezze a saját zenei hovatartozását, érezze ennek sodrását, lüktetését. A Csík zenekar muzsikájának sajátos hangzásvilága is lehet az a valami, ami segít a lelkünknek rátalálni erre. Hiszen zenei gondolataik újraformálják, a jelenkor művészetévé, élő városi folklórrá varázsolják csodás örökségünket, a magyar népzenét. Ráadásul egy koncertélménynél sokkal többet adnak: Kultúrát, kalandozást a zene világába, örömöt, és megnyugvást a hétköznapokban.”
(Csík János)

augusztus 30. 18.00 HOMOKKERTI NYÁRI ESTÉK – Új hangok lendületben
Közreműködik: a Privát Affér zenekar
DMK Homokkerti Közösségi Háza