Udvaravató majális Rutkai Borival

Helyi hírek Kultúra

Alakítsuk grundkertté május 1-jén a b24 Galéria udvarát!

Ingyenes koncert Rutkai Borival és csapatával, kreatív foglalkozás kicsiknek és nagyoknak, gerillakertészkedés, galériapiknik és villámtárlat – udvaravató majális május első délutánján Debrecen első sétálóutcájában.

Belépő: egy virágpalánta.

A belvárosi b24 Galéria ezen a napon a kiállítótere mellett az udvarát is megnyitja a látogatók számára. Tavasztól őszig szabadtéri programokkal is várjuk az érdeklődőket a Batthyány utca 24. szám alatt, ahol célunk, hogy a rendezvények közvetlen környezete egy zöldebb és élhetőbb grundkertté váljon. Palántaültetéssel bárki aktív előmozdítója lehet a galériaudvar virágosításának.

Kapunyitás: május 1. 14 óra

Programok:

14 óra: virágültetés a galéria udvarán. Hozz magaddal egy virágpalántát, amit aztán közösen elültetünk – a palánta egyben belépőjegy is a majálisra.

15 óra: Milyen otthont szeretnénk? Kreatív foglalkozás kicsiknek és nagyoknak Molnár Dóra Eszter grafikusművésszel és medgyessys tanítványaival. Molnár Dóra aktuális kiállítása az otthon fogalmát járja körül a b24 Galériában – a grafikusművész ez alkalommal a gyermekek képzeletét hívja segítségül, hogy közösen megfogalmazzák: milyen otthont is szeretnénk magunknak. A legérdekesebb, vizuális formába öntött válaszok kikerülnek a galéria falaira.

16 óra: Rutkai Bori Bandája – ingyenes koncert a b24 udvarán. A Rutkai Bori Banda a Sárkányjárgány és a Pizsamátor című lemezek tavaszi-nyári dalaival köszönti a gyerkőcöket. Csíkos függőágyakban ringatózunk, Piciklin száguldunk, vattacukor felhők alatt kókuszfagyit ebédelünk vagy a Balatonon vízibiciklizünk, a strand diszkóban Rizibizi nénivel és bácsival reppelünk, aztán körtáncot járunk a tóba pottyanó naplementében, végül a Hordozható Tábortűz fényében különleges repülő lényekkel és járgányokkal kapunk szárnyra. A táncos énekek egyik játékból a másikba repítenek, miközben Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat.

www.b24galeria.hu